FANDOMDen afrikanska myten om Regnbågsormen


Världen skapades av Nana-Buluku. När jorden var fördig skapade hon sin tjänare Regnbågsormen. Han bar Nana-Buluku överallt i sin mun medon hon klädde jorden och befolkade den. Det blev foder, berg och dalar i slingrande mönster för så rörde sig Regnbågsormen.

När Nana-Buluku skapat färdigt insåg hon att jorden inte kunde bära allt hon skapat. Det var så mycket berg och floder och träd och människor och djur.

För att jorden inte skulle välta bad hon Regnbågsormen ringla ihop sig under jorden och stödja den.

Eftersom ormen ville ha det svalt skapade Nana-Bukulu havet där han kunde ligga hopringlad. Där har han blivit sedan tidernas början med stjärtspetsen i munnen. Ibland rör han på sig för att ligga bekvämare. Det är då det blir jordbävning.

De röda aporna som bor vid havet har fått i uppdrag att ge ormen föda. Den livnär sig av järnstänger som aporna smider. Men en dag tar appornas förråd av järn slut, och då har Regnbågsormen ingenting att äta. När av blir svulten kommer han att tugga på sin stjärtspets. Då kommer han att slingra och rycka så förskräckligt att hela jorden stjälper eftersom den är så full av folk djur och saker.

Den kommer att glida ner i havet. Det är så enkelt.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.