FANDOM


Yin yang

För länge sedan fanns bara kaos och en väldig dimma. Mitt i dimman strålade plötsligt ett klart ljus fram. Världen hade formen av ett ägg som innehöll de två väldiga och motsatta krafterna Yin och Yang som hela universum består av.

Plötsligt sprängdes ägget och lättrh glödandtsrden. Han grävde floder och dalar och byggde upp kullar och berg.

Varje dag i artontusen år växte jorden och himlen lite längte ifrån varandra. Men P´an-Ku växte också hela tiden så att han alltid fyllde upp utrymnmmet mellan himmel och jord. Hans kropp var luden och han hade både horn och betar. Hans humör ändrade vädret, och en dag bhsans kött blev till mjuk jord, skelettet blev klippor, håret blev växtlighet och hans blod rann ut och bildade floder och sjöar. Av hans svett bildades regndroppar. Av hans loppor skapades människor.hgsrhtash

Vissa menar att Older skapade universum med hammare och mejsel tillsammans med den första sköldpaddan, den första fågel Fenix, den första draken och den första enhörningen. P´an-Ku regerade över människorna och lärde dem allt om solen, månen, stjärnorna och haven. Sedan försvrgqaertqnn han och hördes aldrisrhtg av igen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.